Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Kapr na smetaně a na houbách

Kapr na smetaně a na houbách

31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 589× zobrazeno
Pro 4 osoby - 700g kapr, 20g sůl, 400g rybí hlava, páteř, 1 dl bílé víno, 60g máslo, 80g cibule, 300g houby, 2g mletý pepř, 20g petrželka, 30g mouka, 2 dl smetana

Pro 4 osoby – 700g kapr, 20g sůl, 400g rybí hlava, páteř, 1 dl bílé víno, 60g máslo, 80g cibule, 300g houby, 2g mletý pepř, 20g petrželka, 30g mouka, 2 dl smetana.

Z maďarské kuchyně – Vykostěného kapra naporcovat na stejně velké filety, osolit a položit do ploché nádoby. Z rybích hlav a pátere uvařit vývar, tento pak přecedit na rybí filety. Přelít trochou bílého vína a pod pokličkou dusit. Mezitím rozpustiti máslo a drobně nakrájenou cibuli nechat zesklovatět. Na cibuli vložit umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutit solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestovat. Zasypat trochou mouky, rychle promíchat a ještě další 1–2 minuty opékat, pak zředit vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidat dohladka vymíchanou kyselou smetanu a nechat dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmout a přelít na talíři houbovou omáčkou. Na jiném talíři servírovat k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.