Vyhledávání
Pstruzi se žampiony
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 544× zobrazeno
4 pstruzi, šťáva z 1 citrónu, 250g žampiónů, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 50g másla, 2,5 dl bílého vína, 1 šlehačka.
Pstruhy umyjeme a 15 minut marinujeme v citrónové šťávě
4 pstruzi, šťáva z 1 citrónu, 250g žampiónů, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 50g másla, 2,5 dl bílého vína, 1 šlehačka.
Pstruhy umyjeme a 15 minut marinujeme v citrónové šťávě. Potom je osolíme, opepříme, vložíme do pekáče s olejem, přidáme očištěné žampióny, nadrobno pokrájenou cibuli a víno. Přikryjeme pergamenovým papírem a při teplotě 180–200 C pečeme 25 minut. Pstruhy vyndáme, přidáme ušlehanou šlehačku, převaříme a šťávou přelijeme pstruhy. Podáváme s bramborem.