Vyhledávání
Pstruh na slanině
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 642× zobrazeno
4 pstruzi, 100g slaniny, 2 cibule, pepř, sůl, citron.
Pstruhy vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Břišní dutinu osolíme, opepříme a vyplníme nakrájenou cibulí s proužky poloviny předem trochu rozškvařené slaniny
4 pstruzi, 100g slaniny, 2 cibule, pepř, sůl, citron.
Pstruhy vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Břišní dutinu osolíme, opepříme a vyplníme nakrájenou cibulí s proužky poloviny předem trochu rozškvařené slaniny. Osolíme mírně i na povrchu a ryby břichem dolů naskládáme do pekáče vyloženého plátky druhé části slaniny. Pečeme zvolna za mírného podlití vodou a podáváme s tmavým čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.