Vyhledávání
Štika (okoun) na paprice
20.1.2009 vložil(a) Kubah | Recepty ⇒ Pečené ryby | 651× zobrazeno
Pro 4 osoby - 700g štika, okoun, 20g sůl, 100g máslo, 120g cibule, 20g červená paprika sladká, 400g hlavy a kostry ryb, 100g paprikové lusky, 50g rajčata, 2 dl kyselá smetana, 30g mouka, 1 dl smetana
Pro 4 osoby – 700g štika, okoun, 20g sůl, 100g máslo, 120g cibule, 20g
červená paprika sladká, 400g hlavy a kostry ryb, 100g paprikové lusky, 50g
rajčata, 2 dl kyselá smetana, 30g mouka, 1 dl smetana.
Z maďarské kuchyně – Ryby pokrájet na stejně velké kousky, osolit
a poklást vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. V kastrůlku rozpustit
máslo a nechat drobně nakrájenou cibulku zesklovatět. Odebrat z plotny,
posypat červenou paprikou, promíchat a ihned přelít 1 l vody. Vložit
rybí hlavy a kosti, pokrájenou zelenou papriku, rajčata, osolit a nechat
20–30 minut povařit. Pak vyjmout rybí kosti, zavařit smetanu smíchanou
s moukou, povařit a poté přilít smetanu. Po několika minutách varu
odebrat kyselou z plotny a propasírovat na rybí filety. Pod pokličkou při
mírné teplotě dusit, maso se nesmí rozvařit. Pomocí lžíce vyjmout
opatrně ryby z omáčky a položit je na talíř. Přelít omáčkou, podle
chuti ozdobit zelenou paprikou a plátky rajčat a podávat s vařenými
bramborami s máslem nebo noky upravenými ve zvláštní
servírovací misce