Vyhledávání
Candát pečený - plněný jablky a ořechy
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 566× zobrazeno
Suroviny:
1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej
Postup:
Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou
Suroviny: 1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej
Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy jemně podlité olejem s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou šťávou.