Vyhledávání
Candát pečený, s bylinkovým máslem
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 608× zobrazeno
Suroviny:
Candát do 1 kg, citron, kopr,bylinkové máslo, sůl, pepř, citrónová šťáva, zeleninový vývar, celý pepř, nové koření,
Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr
Suroviny:
Candát do 1 kg, citron, kopr,bylinkové máslo, sůl, pepř, citrónová šťáva, zeleninový vývar, celý pepř, nové koření,
Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr
: máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a koprem.
Postup:
Candáta vykucháme, očistíme, vymyjeme a dáme celého péct do trouby asi na 20 minut. Po 20 minutách candáta
pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme nachystané koření. Pečeme doměkka
a po celou dobu poléváme vypečenou šťávou. V případě potřeby dolíváme zeleninový vývar. Upečeného candáta
polijeme bylinkovým máslem a posypeme nasekanou petrželovou natí.