Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Candát pečený, s bylinkovým máslem

Candát pečený, s bylinkovým máslem

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 608× zobrazeno
Suroviny: Candát do 1 kg, citron, kopr,bylinkové máslo, sůl, pepř, citrónová šťáva, zeleninový vývar, celý pepř, nové koření, Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr

Suroviny:

Candát do 1 kg, citron, kopr,bylinkové máslo, sůl, pepř, citrónová šťáva, zeleninový vývar, celý pepř, nové koření,

Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr

: máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a koprem.

Postup:

Candáta vykucháme, očistíme, vymyjeme a dáme celého péct do trouby asi na 20 minut. Po 20 minutách candáta

pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme nachystané koření. Pečeme doměkka

a po celou dobu poléváme vypečenou šťávou. V případě potřeby dolíváme zeleninový vývar. Upečeného candáta

polijeme bylinkovým máslem a posypeme nasekanou petrželovou natí.