Vyhledávání
Lín na česneku
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 542× zobrazeno
Suroviny:
asi kg lína, 50g másla, sůl, mletá paprika, kmín, hladká mouka, sůl, rostlinný olej, 4 stroužky česneku
Suroviny: asi kg lína, 50g másla, sůl, mletá paprika, kmín, hladká mouka, sůl, rostlinný olej, 4 stroužky česneku.
Postup:
Nachystané porce lína nasolíme, můžeme pokapat citrónovou šťávou a odložíme na hodinu na chladné místo. Potom porce potřeme natřeným česnekem, posypeme paprikou, kmínem a moukou. Zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách. Olej po pečení zalijeme 1 dcl vody, krátce povaříme a zjemníme máslem. Na talíři přelijeme šťávou a podáváme z bramborem.