Vyhledávání
Tolstolobik zapečený s bramborem
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 609× zobrazeno
Suroviny: 1 kg vařených brambor, 600g rybího masa, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 velká cibule, sůl, kmín, sádlo na vymazání, šálek mléka a 2 vejce na zalití, rostlinný olej
Postup : Rybu očistíme, nasolíme a necháme v chladu odle
Suroviny: 1 kg vařených brambor, 600g rybího masa, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 velká cibule, sůl, kmín, sádlo na vymazání, šálek mléka a 2 vejce na zalití, rostlinný olej
Postup : Rybu očistíme, nasolíme a necháme v chladu odležet 1 hodinu. Předem si uvaříme brambory, které necháme vychladnout a nakrájíme na plátky (nenechat brambory rozvařit). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme na kousky nakrájené rybí maso a krátce opečeme. Zapékací mísu vymažeme rostlinným olejem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená ryba s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, ryba s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.