Chytej.cz

ŠTIKA PEČENÁ

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 1.133× zobrazeno
SUROVINY : štika, rostlinný olej, mletý černý pepř, 3 až 4 stroužky česneku, 1 citrón, dřívka nebo špejle na podložení, zeleninový vývar /na 0,25 l vody 1 lžička vegety) POSTUP : Po očištění a vyku

SUROVINY : štika, rostlinný olej, mletý černý pepř, 3 až 4 stroužky česneku, 1 citrón, dřívka nebo špejle na podložení, zeleninový vývar /na 0,25 l vody 1 lžička vegety)

POSTUP :

Po očištění a vykuchání důkladně omyjeme a potřeme na povrchu i uvnitř rostlinným olejem, ve kterém jsme rozmíchali sůl, mletý černý pepř a rozetřený česnek. Připravenou štiku položíme do vymazaného pekáče, na jehož dno položíme dřevěné paličky (v nouzi postačí špejle, ale musí být hustěji) aby se kůže nepřipekla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 20-ti minutách štiku opatrně obrátíme, potřeme zbylým olejem podlijeme trochou zeleninového vývaru a dopečeme. Během pečení potíráme vypečenou štávou.