Vyhledávání
Štika zapečená v sýru
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 562× zobrazeno
Suroviny:
1 štika (cca 2,5 kg)
100 g másla
150 g tvrdého sýra
0,5 l kyselé smetany
1 lžíce hladké mouky
3 cibule
sůl
Postup:
Očištěné, vykuchané a omyté rybě vykrojíme páteř, nakrá
Suroviny: 1 štika (cca 2,5 kg) 100 g másla 150 g tvrdého sýra 0,5 l kyselé smetany 1 lžíce hladké mouky 3 cibule sůl
Postup: Očištěné, vykuchané a omyté rybě vykrojíme páteř, nakrájíme na kousky silné asi 5 cm a osolíme je. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli a kousky štiky opečeme z obou stran. Porce ryby vykostíme, obalíme ve strouhaném sýru a vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme kyselou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme v troubě, dokud sýr nezrůžoví… Podáváme se saženými hranolky a zelným salátem nebo třeba jen s chlebem – je to vynikající..