Vyhledávání
Kapr se sýrem
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 570× zobrazeno
Suroviny:
4 porce otřebujeme:
4 kapří "podkovy",
2 vejce,
nastrouhaný sýr (asi 100 g),
drcený kmín, sůl,
máslo a citron
Postup:
očištěné porce kapra osolíme
Suroviny: 4 porce otřebujeme: 4 kapří „podkovy“, 2 vejce, nastrouhaný sýr (asi 100 g), drcený kmín, sůl, máslo a citron
Postup: očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme půl hodinky odležet. Pak posypeme drceným kmínem a po obou stranách zprudka opečeme. Opečené porce narovnáme do máslem vymazaného pekáče (zapékací mísy) a polijeme vejci smíchanými se strouhaným sýrem. Všechny porce by měly být stejnoměrně pokryty. V předehřáté troubě pak necháme vše zapéct, dokud sýr nezezlátne. Vhodnou přílohou budou vařené brambory nebo syrová zelenina.