Vyhledávání
Lipan opékaný
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 686× zobrazeno
600 g lipana, rostlinný olej, sůl, 3 stroužky česneku, mletá červená paprika, drcený kmín, citrónová šťáva, nasekaný čerstvý kopr
Postup:
Očistěného Lipana omyjeme a usušíme útěrkou, nakrájíme na porce a důkladně potřeme ole
600 g lipana, rostlinný olej, sůl, 3 stroužky česneku, mletá červená paprika, drcený kmín, citrónová šťáva, nasekaný čerstvý kopr
Postup: Očistěného Lipana omyjeme a usušíme útěrkou, nakrájíme na porce a důkladně potřeme olejovou směsí, kterou si připravíme smícháním 0,25 l rostlinného oleje se solí, rozetřeným česnekem, mletou červenou paprikou, drceným kmínem, citrónovou šťávou a s nadrobno nasekaným čerstvým koprem. Potřené kousky masa dáme do misky a na dvě hodiny odležet do chladničky. Na pánvi opékáme z obou stran asi 5 minut.