Chytej.cz

MNÍK NA VÍNĚ

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 823× zobrazeno
1 mník (asi 800 g ) 10 lžic olivového oleje 4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno 2 šalotky nakrájené nadrobno 100 ml suchého bílého vína 8 krajíčků veky sůl pepř bouquet garni

1 mník (asi 800 g ) 10 lžic olivového oleje 4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno 2 šalotky nakrájené nadrobno 100 ml suchého bílého vína 8 krajíčků veky sůl pepř bouquet garni

Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple. Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet garni a šalotky, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme plátky ryby, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu dusíme asi 20 minut. Podáváme s opečenou vekou