Vyhledávání
MNÍK NA VÍNĚ
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 823× zobrazeno
1 mník (asi 800 g )
10 lžic olivového oleje
4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno
2 šalotky nakrájené nadrobno
100 ml suchého bílého vína
8 krajíčků veky
sůl
pepř
bouquet garni
1 mník (asi 800 g ) 10 lžic olivového oleje 4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno 2 šalotky nakrájené nadrobno 100 ml suchého bílého vína 8 krajíčků veky sůl pepř bouquet garni
Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple. Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet garni a šalotky, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme plátky ryby, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu dusíme asi 20 minut. Podáváme s opečenou vekou