Vyhledávání
ŠTIKA PO SOLNOHRADSKU
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 760× zobrazeno
4 porce štiky po 150 g , sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky
4 porce štiky po 150 g , sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Z porcí štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme
citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Potom je na pánvi
v rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Opečenou štiku
narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným
sýrem a strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě do růžova
opečeme, Podáváme s vařenými brambory