Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby ŠTIKA PO SOLNOHRADSKU

ŠTIKA PO SOLNOHRADSKU

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 760× zobrazeno
4 porce štiky po 150 g , sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky

4 porce štiky po 150 g , sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Z porcí štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Potom je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Opečenou štiku narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě do růžova opečeme, Podáváme s vařenými brambory