Vyhledávání
PLNĚNÝ PSTRUH
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 698× zobrazeno
4 pstruzi, sůl, 100 g másla, 5 lžic sterilovaných žampionů, 5 lžic sterilovaného hrášku, 1 menší cibule, 2 lžíce drobně nakrájené petrželové natě nebo pažitky, 200 g anglické slaniny, 1 dcl bílého vína, citron, 4 lžičky rajského protlaku
Do
4 pstruzi, sůl, 100 g másla, 5 lžic sterilovaných žampionů, 5 lžic sterilovaného hrášku, 1 menší cibule, 2 lžíce drobně nakrájené petrželové natě nebo pažitky, 200 g anglické slaniny, 1 dcl bílého vína, citron, 4 lžičky rajského protlaku
Do misky nakrájíme okapané žampiony, přidáme najemno nakrájenou cibulku, okapaný hrášek, petrželovou nať nebo pažitku, osolíme a zlehka promícháme. Břišní dutinu pstruhů plníme připravenou směsí s dílkem másla. Pstruhy na povrchu osolíme, obložíme plátky slaniny a spíchneme párátky. Do pekáčku dáme trochu vody a vložíme pstruhy, na které položíme dílky zbylého másla, kolečka citronu, zakapeme vínem a pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Potom podlijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, pstruhy opatrně obrátíme a dopečeme (asi 10 minut).