Vyhledávání
ZAPEČENÝ KAPR
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 803× zobrazeno
vetší půlka kapra vcelku, sůl, bazalka, rostlinný olej, 1/4 litru
sladké smetany, 1-2 lžíce hořčice, sardelová pasta, malá
snilka libečku, tuk na vymazání
Opláchnutého, osušeného kapra nakrájíme na menši, úzké porce, které rozl
vetší půlka kapra vcelku, sůl, bazalka, rostlinný olej, 1/4 litru sladké smetany, 1–2 lžíce hořčice, sardelová pasta, malá snilka libečku, tuk na vymazání
Opláchnutého, osušeného kapra nakrájíme na menši, úzké porce, které rozložíme do tukem vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly; osolíme, posypeme bazalkou a" pokapeme olejem. Smetanu přelijeme do hrnečku, postupně zašleháme hořčici, přidáme kousek sardelové pasty, drobně sekaný libeček, promícháme a lžíci naléváme na porce kapra. Zapékáme v předehřáté troubě asi 25 minut. Příloha: bramborové krokety, salát z rajčat s cibulkou