Vyhledávání
KAPR NA SLANINĚ
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 725× zobrazeno
4 porce kapra, 60 g anglické slaniny, sůl, 4 lžíce citrónové šťávy, 40 g másla, 2 lžíce sekané petrželové natě a pažitky, 4 plátky tvrdého sýra, kečup
Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, rozložíme do porcelánové nebo skleněné misky
4 porce kapra, 60 g anglické slaniny, sůl, 4 lžíce citrónové šťávy, 40 g másla, 2 lžíce sekané petrželové natě a pažitky, 4 plátky tvrdého sýra, kečup
Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, rozložíme do porcelánové nebo skleněné misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut „odležet“. Dno pekáčku vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně urovnáme porce kapra, které poklademe kousky másla, posypeme sekanými zelenými natěmi a pečeme v troubě asi 25 minut; podle potřeby podlijeme šálkem teplé vody. Pak pokryjeme porce kapra plátky sýra a krátce zapečeme, až se sýr trochu roztaví a zrůžoví a ozdobíme kečupem.
Příloha: opečené brambory, celerový salát s jablkem.