Vyhledávání
Cejn na bílém víně
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 913× zobrazeno
8 malých porcí cejna , 2dl bílého vína ,1/8l smetany, 80g másla, 30g hladké mouky, libeček, strouhanka pepř sůl
Postup:
Porce cejna narovnáme do vymazané ohnivzdorné misky
8 malých porcí cejna , 2dl bílého vína ,1/8l smetany, 80g másla, 30g hladké mouky, libeček, strouhanka pepř sůl
Postup: Porce cejna narovnáme do vymazané ohnivzdorné misky. Osolíme je, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájeným libečkem nebo celerovou natí. Misku přiklopíme a pečeme v dobře vyhřáté troubě 10 – 15 minut. Z poloviny másla a mouky přpiravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a šťávou z pečeného cejna. Povaříme, až je omáčka krémovitě hustá. Nalijeme ji na cejna, posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a zapečeme v troubě nebo pod grilem.