Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Candát pečený - plněný jablky a ořechy

Candát pečený - plněný jablky a ořechy

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 590× zobrazeno
1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou

1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej

Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku
a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy
a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy jemně podlité olejem s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou šťávou.