Vyhledávání
Candát pečený - plněný jablky a ořechy
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 590× zobrazeno
1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej
Postup:
Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou
1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej
Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme,
okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku
a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané
jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy
a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme
citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy jemně podlité olejem
s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou
šťávou.