Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Pečený candát se slaninou

Pečený candát se slaninou

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 529× zobrazeno
candát, sůl, koření, pochoutková smetana, hladká mouka, anglická slanina Postup přípravy: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy

candát, sůl, koření, pochoutková smetana, hladká mouka, anglická slanina

Postup přípravy: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta, dáme ho péct do trouby asi na 20 minut. Candáta po 20 min. vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná na 1 kelímek se dvěma lžičkami hladké mouky. Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova. Takto upraveného candáta podáváme s pečenými, nebo opékanými brambory a zeleninovou oblohou.