Vyhledávání
Bolen na pivu
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 926× zobrazeno
1200 g bolena -podkovy
sůl
velkou cibuli, nebo i víc
100 g másla
1,5 dl světlého piva
1 citrónová kůra
1 podle chuti kmín a pepř
Bolena umyjeme, naporcujeme, prosolíme a necháme hod
1200 g bolena -podkovy sůl velkou cibuli, nebo i víc 100 g másla 1,5 dl světlého piva 1 citrónová kůra 1 podle chuti kmín a pepř
Bolena umyjeme, naporcujeme, prosolíme a necháme hodinu odležet. Okmínujem, popepříme, posypeme mletým kmínem. Po obou stranách opečeme s cibulí nadrobno na rozehřátém másle, podlijeme pivem a dusíme v troubě doměka. Před dokončením posypeme strouhanou citrónovou kůrou a dopečeme do zlatova. Jako přílohu podáváme brambory nebo hranolky, či chleba.