Chytej.cz

Bolen na pivu

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 926× zobrazeno
1200 g bolena -podkovy sůl velkou cibuli, nebo i víc 100 g másla 1,5 dl světlého piva 1 citrónová kůra 1 podle chuti kmín a pepř Bolena umyjeme, naporcujeme, prosolíme a necháme hod

1200 g bolena -podkovy sůl velkou cibuli, nebo i víc 100 g másla 1,5 dl světlého piva 1 citrónová kůra 1 podle chuti kmín a pepř

Bolena umyjeme, naporcujeme, prosolíme a necháme hodinu odležet. Okmínujem, popepříme, posypeme mletým kmínem. Po obou stranách opečeme s cibulí nadrobno na rozehřátém másle, podlijeme pivem a dusíme v troubě doměka. Před dokončením posypeme strouhanou citrónovou kůrou a dopečeme do zlatova. Jako přílohu podáváme brambory nebo hranolky, či chleba.