Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Amur na cibulce se strouhaným křenem

Amur na cibulce se strouhaným křenem

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 620× zobrazeno
800 g amura, sůl, 100 g slaniny, 2 menší cibule, mletá sladká paprika, majoránka, tuk nebo olej, citrónová šťáva, sojová omáčka, 50 g másla, kečup, strouhaný křen. Očištěného amura nakrájíme na menší porce a osolíme

800 g amura, sůl, 100 g slaniny, 2 menší cibule, mletá sladká paprika, majoránka, tuk nebo olej, citrónová šťáva, sojová omáčka, 50 g másla, kečup, strouhaný křen.

Očištěného amura nakrájíme na menší porce a osolíme. Porce zabalíme do plátku slaniny a ovážeme nití. Cibuli jemné nakrájíme, osmahneme v pekáčku na tuku a na cibulový základ rozložíme porce ryby. Posypeme je špetkou papriky a majoránky, pokapeme citrónovou šťávou a sojovou omáčkou, poklademe je plátky másla. Peč v předehřáté troubě asi 30 minut. Při pečení rybu podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou. Upečené porce amura rozdělíme na talíře, polijeme šťávou, přizdobíme kečupem a posypeme strouhaným křenem.