Vyhledávání
Sumec v zeleninové směsi
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 520× zobrazeno
8 tenkých plátků ze sumce
60 g tuku
100 g cibule
60 g rajčatového protlaku
100 g sterilovaného leča
100 g sterilované kapie
50 g sterilovaných okurek
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
8 tenkých plátků ze sumce 60 g tuku 100 g cibule 60 g rajčatového protlaku 100 g sterilovaného leča 100 g sterilované kapie 50 g sterilovaných okurek mletá sladká paprika mletý pepř sůl
Plátky sumce jemně naklepeme střenkou nože nebo sevřenou pěstí, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na části tuku. Podlijeme je malým množstvím vody a dusíme nebo pečeme pod pokličkou. Cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na zbývajícím tuku, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme několika lžícemi vody, přidáme rajčatový protlak, lečo, odkapané kapie nakrájené na kousky, okurky nakrájené na kostičky a krátce podusíme. Směs přidáme k plátkům ze sumce a dusíme nebo pečeme, až ryba změkne. Podáváme s rýží.