Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby BIFTEKY ZE SUMCE S PIKANTNÍ OMÁČKOU

BIFTEKY ZE SUMCE S PIKANTNÍ OMÁČKOU

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 528× zobrazeno
SUROVINY : 4 porce sumce, 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lžíce sekaného řapíkatého celeru, 1 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 citron, sůl Na přelití : 1 kelímek kysané smetany, 2 lžíce silného rybího bujónu,

SUROVINY :

4 porce sumce, 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lžíce sekaného řapíkatého celeru, 1 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 citron, sůl

Na přelití : 1 kelímek kysané smetany, 2 lžíce silného rybího bujónu, 1 lžíce magi, špetka čili, pepře a soli – vše smícháme

POSTUP :

Porce sumce překryjeme plátky slaniny, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a na 2 hodiny necháme uležet v chladu. Pak porce sumce zaprášíme moukou, zprudka opečeme na oleji dozlatova, vyjmeme a vložíme na vyhřáté talíře. Do výpeku přidáme zbytky pokrájené slaniny, najemno nasekanou cibuli, řapíkatý celer a osmahneme. Přidáme víno, porce sumce vrátíme zpět a ještě 5 minut pečeme dokřupava. Na talíři přelijeme pikantní omáčkou. Podáváme s rýži.