Vyhledávání
Pstruh po mlynářsku
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 591× zobrazeno
suroviny
4 pstruzi, 100g mouky, 2 stoužky česneku, sůl, pepř, paprika, pažitka, 1 citron, olej
příprava
Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme čistou utěrkou, osolíme a dáme na chladné místo (do chladničky) alesp
suroviny 4 pstruzi, 100g mouky, 2 stoužky česneku, sůl, pepř, paprika, pažitka, 1 citron, olej
příprava Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme čistou utěrkou, osolíme a dáme na chladné místo (do chladničky) alespoň na 30 minut. Odležené pstruhy pak obalujeme v mouce, do níž jsme přimíchali pepř, papriku a rozetřený česnek. Obalené ryby prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom oheň zmírníme a dopékáme do měkka (nebo v troubě). Hotové pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s brambory sypanými pažitkou.