Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Úhoř na šalvěji

Úhoř na šalvěji

1.1.2009 vložil(a) .Katee. | ReceptyPečené ryby | 600× zobrazeno
INGREDIENCE : 800g masa úhoře, sůl, šalvěj, 2 rohlíky, 80g másla, strouhanka, citrónová šťáva PŘÍPRAVA : Asi 3 cm dlouhé porce úhoře osolíme a posypeme sušenou, najemno drcenou šalvějí

INGREDIENCE : 800g masa úhoře, sůl, šalvěj, 2 rohlíky, 80g másla, strouhanka, citrónová šťáva

PŘÍPRAVA : Asi 3 cm dlouhé porce úhoře osolíme a posypeme sušenou, najemno drcenou šalvějí. Rybu navlékáme na jehly střídavě s dílky rohlíků. Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehle a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě. Upečeného úhoře a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce opečeme. Před podáváním pokrm pokapeme citrónovou šťávou.