Vyhledávání
Štika na sardeli
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 580× zobrazeno
1 kg štiky,sůl,kousek másla,cibule,celý pepř,hřebíček,bobkový list,citrónová kůra,sardelová pasta,mouka,1/4 l kysané smetany
1 kg štiky,sůl,kousek másla,cibule,celý pepř,hřebíček,bobkový list,citrónová kůra,sardelová pasta,mouka,1/4 l kysané smetany.
postup
Z ryby nakrájíme porce asi 3 prsty široké,osolíme a pomoučíme.Na
pekáči na kousku másla usmažíme pokrájenou cibuli.Přidáme pepř,
hřebíček,bobkový list, citrónovou kůru,trochu sardelové
pasty,promícháme a pak na pekáč naskládáme porce ryby.Pečeme několik
minut,pod lejeme vodou a dopečeme.Nakonec zalijeme kysanou smetanou.Pečenou
rybu vyjmeme na nahřátou mísu na ni procedíme omáčku.Podáváme
s brambory.