Vyhledávání
Pečená štika plněná zeleninou – 4 až 6 porcí
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 596× zobrazeno
1 štika o váze alespoň 1200g
zeleninová nádivka
100g čerstvé cibule,100g jarní cibule,4 stroužky česneku,1 citrón,100ml olivového oleje
čerstvé nebo sušené bylinky,kopr,mletá sladká paprika,tymián,petrželka,sůl,pepř,alobal
1 štika o váze alespoň 1200g zeleninová nádivka 100g čerstvé cibule,100g jarní cibule,4 stroužky česneku,1 citrón,100ml olivového oleje čerstvé nebo sušené bylinky,kopr,mletá sladká paprika,tymián,petrželka,sůl,pepř,alobal
1.štika vykuchaná a očištěná od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme,osolíme a opepříme.
2.nakrájíme oba druhy cibule,česnek,citrón na malé měsíčky a spolu s kořením,bylinkami a olejem promícháme.
3.zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku,co zbyde,vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu asi 30 až 40 minut.
4.podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu(očištěné brambory ve slupce rozpůlíme ,vložíme mezi ně kousek másla,osolíme,opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor asi 40 minut.)