Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Pečená štika plněná zeleninou – 4 až 6 porcí

Pečená štika plněná zeleninou – 4 až 6 porcí

1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 596× zobrazeno
1 štika o váze alespoň 1200g zeleninová nádivka 100g čerstvé cibule,100g jarní cibule,4 stroužky česneku,1 citrón,100ml olivového oleje čerstvé nebo sušené bylinky,kopr,mletá sladká paprika,tymián,petrželka,sůl,pepř,alobal

1 štika o váze alespoň 1200g zeleninová nádivka 100g čerstvé cibule,100g jarní cibule,4 stroužky česneku,1 citrón,100ml olivového oleje čerstvé nebo sušené bylinky,kopr,mletá sladká paprika,tymián,pe­trželka,sůl,pep­ř,alobal

1.štika vykuchaná a očištěná od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme,osolíme a opepříme.

2.nakrájíme oba druhy cibule,česnek,ci­trón na malé měsíčky a spolu s kořením,bylinkami a  olejem promícháme.

3.zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku,co zbyde,vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu asi 30 až 40 minut.

4.podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu(očištěné brambory ve slupce rozpůlíme ,vložíme mezi ně kousek másla,osolíme,o­pepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor asi 40 minut.)