Vyhledávání
Pstruh na víně
31.12.2008 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 554× zobrazeno
Pstruh na víně
Suroviny:
Pstruzi ( 150 – 180g / ks ), 1 l mléka, sůl, pepř, trochu hladké mouky, kousek másla, asi 1 l bílého vína, 1 cibule ( nejlépe šalotka ), 1 dl smetany, několik žampionů, citrón, sekaná petrželka.
Postup:
Vykuchané, očištěné pstruhy namočíme na chvilku do mléka, necháme okapat a obalíme v mouce a na rozehřátém másle opečeme do zlatova. (dáme pozor, aby se máslo nepřepálilo). Zvlášť podusíme na másle na kousky pokrájené žampiony. Porce ryby přendáme z pánve na teplé místo a do výpeku po rybách nalijeme víno, přidáme nasekanou šalotku, osolíme, opepříme a asi 2 minutky povaříme, přidáme podušené žampiony, smetanu a šťávu z 1 citrónu a stáhneme z plamene. Pstruhy naskládáme do pekáčku nebo ohnivzdorné misky, zalijeme směsí a v horké troubě asi 5 minut zapečeme. Podáváme s vařeným bramborem. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.