Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Obalovaná ryba po švédsku

Obalovaná ryba po švédsku

12.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyPečené ryby | 785× zobrazeno
2 díly strouhanky 1 díl mouky vymačkaná šťáva ze 2 ks citrónů mořská sůl kvalitní olej dobrá pánev Připravíme rybu, nejlépe rybí filet. V míse promícháme strouhanku s moukou

2 díly strouhanky 1 díl mouky vymačkaná šťáva ze 2 ks citrónů mořská sůl kvalitní olej dobrá pánev

Připravíme rybu, nejlépe rybí filet. V míse promícháme strouhanku s moukou. Rybí filety osolíme a protáhneme je citrónovou lázní. Kdo jde na to matematicky, napočítal v pořadí druhou mísu. Je-li to už moc, tak stačí citrónem rybu dobře pokapat. Potom skok do strouhanky s moukou a obě strany oválet. V ten moment by měl být horký olej na pánvi a bez zbytečného otálení rybu smažte z obou stran. Ruku na to dám, že vám bude chutnat. Klidně experimentujte. Citrón zaměňte za limetku, do strouhanky přidejte trochu chilli, zkrátka jděte cestou vlastní fantazie. Vaření nesmí nudit a receptem se nenechte svazovat. Při vaření musíte mít ruce volné a všechny fantastické nápady realizovat. Co si navaříte, to si taky sníte :-) Je to férová hra.

Ryba je velice křehká, šťavnatá a fakt dobrá ;-) Musím dát za pravdu kamarádce z francouzského Alsaska, že její kamarádka ze Švédska jí dala opravdu dobrý a funkční recept. Díky Radko, foto jsem použila to tvé původní, které už od loni mám ve svém archivu i s tímto receptem. Na každý recept jednou dojde řada, tak jsem ráda, že tento mám za sebou. Parádně se tímto způsobem obalí malé kousky ryby. Např. domácí rybí prsty nemají chybu a jen se po nich zapráší. 2 díly strouhanky 1 díl mouky vymačkaná šťáva ze 2 ks citrónů mořská sůl kvalitní olej dobrá pánev

Připravíme rybu, nejlépe rybí filet. V míse promícháme strouhanku s moukou. Rybí filety osolíme a protáhneme je citrónovou lázní. Kdo jde na to matematicky, napočítal v pořadí druhou mísu. Je-li to už moc, tak stačí citrónem rybu dobře pokapat. Potom skok do strouhanky s moukou a obě strany oválet. V ten moment by měl být horký olej na pánvi a bez zbytečného otálení rybu smažte z obou stran. Ruku na to dám, že vám bude chutnat. Klidně experimentujte. Citrón zaměňte za limetku, do strouhanky přidejte trochu chilli, zkrátka jděte cestou vlastní fantazie. Vaření nesmí nudit a receptem se nenechte svazovat. Při vaření musíte mít ruce volné a všechny fantastické nápady realizovat. Co si navaříte, to si taky sníte :-) Je to férová hra.

Ryba je velice křehká, šťavnatá a fakt dobrá ;-) Musím dát za pravdu kamarádce z francouzského Alsaska, že její kamarádka ze Švédska jí dala opravdu dobrý a funkční recept. Díky Radko, foto jsem použila to tvé původní, které už od loni mám ve svém archivu i s tímto receptem. Na každý recept jednou dojde řada, tak jsem ráda, že tento mám za sebou. Parádně se tímto způsobem obalí malé kousky ryby. Např. domácí rybí prsty nemají chybu a jen se po nich zapráší.