Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Kapr v čerstvých bylinkách s bramborovým salátem

Kapr v čerstvých bylinkách s bramborovým salátem

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyPečené ryby | 717× zobrazeno
600 g filátek z kapra 1 hrst sekané kudrnky a tymiánu sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby olivový olej na osmažení (obyčejný) 1

600 g filátek z kapra 1 hrst sekané kudrnky a tymiánu sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby olivový olej na osmažení (obyčejný)

  1. porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
  2. posekáme čerstvé bylinky a obalíme v nich kapra, filátka opékáme kůží dolů, pozvolna, aby se propekly; podáváme s plátkem citronu či limetky
  3. podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou

bramborový salát 600 g oloupaných brambor 1 až 2 limetky (kůra z jedné, šťáva ze dvou, podle chuti) 1 svazek mladé cibulky 100 ml olivového oleje extra vergine 20 g strouhaného čerstvého zázvoru bílý pepř sůl

na ozdobu salátu 100 g zakysané smetany snítka máty

  1. brambory nakrájíme na kostičky o hraně 1cm a krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme je studenou vodou, necháme okapat
  2. v misce připravíme dresink z oleje, limetové šťávy a kůry, ochutíme solí, pepřem, strouhaným zázvorem, přidáme nasekané cibulky; nalijeme na okapané brambory a lehce promícháme, v lednici necháme proležet