Vyhledávání
Kapr v čerstvých bylinkách s bramborovým salátem
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Pečené ryby | 717× zobrazeno
600 g filátek z kapra
1 hrst sekané kudrnky a tymiánu
sůl
pepř
citron na zakápnutí ryby
olivový olej na pokapání ryby
olivový olej na osmažení (obyčejný)
1
600 g filátek z kapra 1 hrst sekané kudrnky a tymiánu sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby olivový olej na osmažení (obyčejný)
- porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
- posekáme čerstvé bylinky a obalíme v nich kapra, filátka opékáme kůží dolů, pozvolna, aby se propekly; podáváme s plátkem citronu či limetky
- podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou
bramborový salát 600 g oloupaných brambor 1 až 2 limetky (kůra z jedné, šťáva ze dvou, podle chuti) 1 svazek mladé cibulky 100 ml olivového oleje extra vergine 20 g strouhaného čerstvého zázvoru bílý pepř sůl
na ozdobu salátu 100 g zakysané smetany snítka máty
- brambory nakrájíme na kostičky o hraně 1cm a krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme je studenou vodou, necháme okapat
- v misce připravíme dresink z oleje, limetové šťávy a kůry, ochutíme solí, pepřem, strouhaným zázvorem, přidáme nasekané cibulky; nalijeme na okapané brambory a lehce promícháme, v lednici necháme proležet