Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyPečené ryby | 613× zobrazeno
4 filátka ze štiky s kůží á 150 g svazek čerstvých bylinek - petrželové natě, bazalky, majoránky aj

4 filátka ze štiky s kůží á 150 g svazek čerstvých bylinek – petrželové natě, bazalky, majoránky aj. 100 g zelené vařené čočky 100 g oranžové vařené čočky 2 jarní cibule 300 g hlívy ústřičné 1 listový salát 4 plátky slaniny bez kůže 4 bobkové listy sůl pepř bílý vinný ocet, nejlépe aceto balsamico olivový olej

  1. máme-li dva druhy čočky, uvaříme každou zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem a necháme vychladit
  2. hlívu ústřičnou a jarní cibulky ogrilujeme v celku, poté nakrájíme nebo natrháme na kusy, smícháme s čočkou, natrhaným hlávkovým salátem a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem
  3. filátko ze štiky osolíme, opepříme a obalíme v jemně sekaných čerstvých bylinkách. Lehce pokapeme olejem a pečeme nejdříve po straně kůže, pak po druhé tak, aby maso nebylo zcela vysušené. Souběžně s masem opékáme do křupava i plátky slaniny
  4. na talíř servírujeme čočkový salát, filé ze štiky a slaninu