Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Rybí paštika s tresčími játry

Rybí paštika s tresčími játry

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyPečené ryby | 483× zobrazeno
miska o průměru cca 16 cm 400 g tresčích filetů (čerstvých nebo rozmražených) 80 g tresčích jater 80 ml smetany na šlehání 40 ml suchého martini 2 žloutky 1 citrón snítka kopru 1 větší pórek

miska o průměru cca 16 cm 400 g tresčích filetů (čerstvých nebo rozmražených) 80 g tresčích jater 80 ml smetany na šlehání 40 ml suchého martini 2 žloutky 1 citrón snítka kopru 1 větší pórek sůl pepř

  1. Pórek očistíme a rozdělíme jej na jednotlivé listy, které spaříme v osolené vodě. Spařené listy ihned zchladíme v ledové vodě (tak nám udrží krásnou svěží barvu), necháme okapat a pečlivě jimi vyložíme formu.
  2. Filety nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, šťávu a kůru z citrónu, martini, sůl, pepř a vše dohromady rozmixujeme na jemnou fáš. Do hotové fáše přidáme sekaný kopr a vyšlehanou šlehačku.
  3. Formu naplníme polovinou množství míšeniny, dobře rozetřeme, poklademe tresčími játry, završíme zbylou fáší, přikryjeme přečnívajícími listy pórku, vložíme do vodní lázně, přiklopíme a vaříme při 90°C asi 30 minut.

Hotovou paštiku necháme dobře vychladit, vyklopíme z formy a krájíme na porce, které podáváme s pažitkovým dipem, lososovým kaviárem a bílým pečivem.

pažitkový dip 100 g zakysané smetany pažitka sůl pepř

Pažitku nasekáme najemno, smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.