Vyhledávání
Rybí paštika s tresčími játry
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Pečené ryby | 483× zobrazeno
miska o průměru cca 16 cm
400 g tresčích filetů (čerstvých nebo rozmražených)
80 g tresčích jater
80 ml smetany na šlehání
40 ml suchého martini
2 žloutky
1 citrón
snítka kopru
1 větší pórek
miska o průměru cca 16 cm 400 g tresčích filetů (čerstvých nebo rozmražených) 80 g tresčích jater 80 ml smetany na šlehání 40 ml suchého martini 2 žloutky 1 citrón snítka kopru 1 větší pórek sůl pepř
- Pórek očistíme a rozdělíme jej na jednotlivé listy, které spaříme v osolené vodě. Spařené listy ihned zchladíme v ledové vodě (tak nám udrží krásnou svěží barvu), necháme okapat a pečlivě jimi vyložíme formu.
- Filety nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, šťávu a kůru z citrónu, martini, sůl, pepř a vše dohromady rozmixujeme na jemnou fáš. Do hotové fáše přidáme sekaný kopr a vyšlehanou šlehačku.
- Formu naplníme polovinou množství míšeniny, dobře rozetřeme, poklademe tresčími játry, završíme zbylou fáší, přikryjeme přečnívajícími listy pórku, vložíme do vodní lázně, přiklopíme a vaříme při 90°C asi 30 minut.
Hotovou paštiku necháme dobře vychladit, vyklopíme z formy a krájíme na porce, které podáváme s pažitkovým dipem, lososovým kaviárem a bílým pečivem.
pažitkový dip 100 g zakysané smetany pažitka sůl pepř
Pažitku nasekáme najemno, smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.