Vyhledávání
Kapří filet marinovaný v česneku s bramborovým salátem
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Pečené ryby | 523× zobrazeno
400 g filetů z kapra
5 stroužků česneku
100 ml černého piva
250 g zámeckých brambor
2 červené cibule
150 g listových salátů
panenský olivový olej
vinný ocet
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
400 g filetů z kapra 5 stroužků česneku 100 ml černého piva 250 g zámeckých brambor 2 červené cibule 150 g listových salátů panenský olivový olej vinný ocet drcený kmín čerstvě mletý pepř sůl
- Vykostěné a očištěné kapří maso zbavené šupin nařežeme na straně kůže, ochutíme utřeným česnekem se solí, pivem, drceným kmínem a pepřem, necháme marinovat nejlépe přes noc. Pečeme na grilovací pánvi z obou stran.
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme krájenou cibuli na půl kolečka, ochutíme octem, olivovým olejem, solí, pepřem a necháme v chladu odležet. Poté znovu dochutíme a lehce promícháme s očištěným, na kousky natrhaným, listovým salátem.