Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Kapr pečený po cikánsku

Kapr pečený po cikánsku

24.11.2006 vložil(a) bookmen | ReceptyPečené ryby | 576× zobrazeno
4 porce

1000 g kapr porce po 250 g, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 100 g olej, 100 g cibule, 3 zelené papriky, 120 g žampionů nebo hříbků, 2 stroužky česneku, 100 ml rajčatového kečupu, 100 ml červeného vína.

Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím si v kastrolu na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba přisolíme, a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři, k teplému pokrmu podáváme vařené brambory ke studenému chléb nebo slané rohlíky.