Vyhledávání
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a bramborami
8.11.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.163× zobrazeno
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a bramborami
Budeme potřebovat: 1 kapr 200 g celeru 200 g mrkve 200 g kořenové petržele 200 g červené cibule 400 g raných brambor 10 stroužků česneku 100 g másla 2 citróny 100 ml slunečnicového oleje svazek petrželky kudrnky a jiných bylinek (pažitka, nať z mladého celeru apod.) sůl pepř Postup: Naporcovaného kapra osolíme, opepříme a naložíme na půl hodiny do marinády z oleje, drceného česneku, citrónu a sekaných čerstvých bylinek.Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli a rané brambory (se slupkou) na plátky, promísíme s rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme.Polovinu zeleniny přendáme do pekáče nebo pokud pečeme v ohništi, tak na alobal. Na zeleninu klademe kapra, završíme druhou polovinou zeleniny, dobře zavineme a pečeme buď v troubě půl hodiny přikryté na 140°C, poté ještě 15 minut na 200°C, nebo v ohništi ve žhavém uhlí v alobalu cca 1 hodinu.