Chytej.cz

Kapr v alobalu

28.6.2006 vložil(a) profo | ReceptyPečené ryby | 852× zobrazeno
Delikatesa i pro přípravu v ohni

Na kapra v alobalu budeme potřebovat kapra upraveného na půl podkovy. Velikost masa je závislá na konzumentech. Jediné co je potřeba dodržet je zachování cca stejné velikosti všech kousků kapra. Vezmeme alobal a lehce potřeme olejem (nebo sádle, máslem, jak kdo má rád) na takto upravený alobal vložíme jeden kousek kapřího masa, který předem osolíme a opepříme dle chuti. Na tento kousek masa poklademe čerstvou nebo sterilizovanou zeleninu. Pokud použijeme čerstvou, pak to ještě vylepšíme troškou jemného kečupu. Nakonec ještě lehce zakápneme citronovou šťávou a alobal zabalíme tak, aby nám z něho nemohla výpeková šťáva uniknout. Podle velikosti pečeme v troubě nebo v popelu ohniště po dobu cca 25–35 min. Jako příloha je ideální brambor a nebo chléb. Co se táká případného okořenění, tak to je zde na každém a hlavně na jeho chuti. Osobně přidávám někdy i česnek, kari, rybí koření(od Vitany) a i grilovací koření. Je to opravdu recept. kde se nechá hodně improvizovat. Takže dobrou chuť.