Vyhledávání
štika na divoko
20.4.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.291× zobrazeno
1 ks štiky
250 g kořenové zeleniny
120 g anglické slaniny
100 g lesních hub nebo žampiónů
80 g cibule
60 g másla
divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list)
voda
pepř
sůl
- Štiku vykucháme a očistíme od šupin, kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme z venku i zevnitř
- Očištěnou kořenovou zeleninu a slaninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, čisté, proprané a důkladně okapané houby na čtvrtinky
- Připravenou zeleninu, slaninu, houby a koření vložíme do máslem vymazaného pekáče a rozpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, občas směs zamícháme, tak po 5–8 minutách horkou zeleninu mírně podlijeme vodou a dusíme ještě dalších 5 minut
- Na zeleninu položíme okořeněnou štiku, poklademe ji plátky másla (kousek vložíme i dovnitř ryby) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C 40–50 minut
- Upečenou rybu naporcujeme a servírujeme na hromádce zeleniny například s vařenými nebo pečenými brambory.