Chytej.cz
Čeburaška STANDUP

štika na divoko

20.4.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 565× zobrazeno
1 ks štiky 250 g kořenové zeleniny 120 g anglické slaniny 100 g lesních hub nebo žampiónů 80 g cibule 60 g másla divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list) voda pepř sůl

  1. Štiku vykucháme a očistíme od šupin, kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme z venku i zevnitř
  2. Očištěnou kořenovou zeleninu a slaninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, čisté, proprané a důkladně okapané houby na čtvrtinky
  3. Připravenou zeleninu, slaninu, houby a koření vložíme do máslem vymazaného pekáče a rozpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, občas směs zamícháme, tak po 5–8 minutách horkou zeleninu mírně podlijeme vodou a dusíme ještě dalších 5 minut
  4. Na zeleninu položíme okořeněnou štiku, poklademe ji plátky másla (kousek vložíme i dovnitř ryby) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C 40–50 minut
  5. Upečenou rybu naporcujeme a servírujeme na hromádce zeleniny například s vařenými nebo pečenými brambory.