Vyhledávání
štika na maďarský způsob
20.4.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.039× zobrazeno
1 ks štiky
2 ks rajčat
500 g kysaného zelí
2 dl sladké smetany
sladká mletá paprika
cukr
pepř
olej
sůl
- Vykuchanou, šupin zbavenou štiku opláchneme, naporcujeme, filety osolíme a necháme odležet
- V rozehřátém oleji rozpustíme do žluta 2 lžíce cukru, přidáme kysané zelí, podusíme, během dušení občas promícháme, případně podlijeme vodou
- Do zapékací misky narovnáme na dno polovinu zelí, poklademe porcemi štiky, poprášíme červenou paprikou a opepříme
- Rybu zakryjeme druhou polovinou zelí, na povrch zelí nasypeme oloupaná nakrájená rajčata a dáme péct do vyhřáté trouby
- Po 15 minutách pečení zalijeme sladkou smetanou a necháme ještě 10 minut dopéct.