Chytej.cz

lín na kmíně

10.4.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 993× zobrazeno
4 menší líni (kolem 200 - 250g) polohrubá mouka olej na smažení (nebo vepřové sádlo) perželová nať sůl kmín

Šupiny ze zabitých línů neškrabeme, ale položíme celé ryby do dřezu nebo na pracovní desku a posypeme je z obou stran hrstí soli. Sůl po chvíli vytáhne z ryb sliz (hlen) a ryby na povrchu zbělají. Slizovou vrstvu oškrábneme tupou hranou nože, ryby vykucháme, zbavíme žaber, opláchneme a osušíme. Ryby zevnitř i zvenku osolíme, okmínujeme, do břišní dutiny vložíme kousek petržele. Ryby jemně zaprášíme moukou a vložíme do rozehřátého pekáče s tukem. Vrchní stranu polijeme rozehřátým tukem. Pečeme za občasného polévání výpekem, dokud ryby nedostanou zlatohnědou kůrčičku. Rybu servírujeme na talíři celou, ozdobíme petrželkou a plátkem citronu.