Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby gratinovaný úhoř

gratinovaný úhoř

25.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 841× zobrazeno
600 g úhoře sůl 70 g slanina (uzená) cibule paprika česnek drůbeží vývar petrželová nať 4 rajčata 100 g uzený sýr

Úhoře stáhneme z kůže, umyjeme, osolíme a pokrájíme na menší kousky. Prorostlou uzenou slaninu pokrájíme na malé kousky, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na malé nudličky a osmažíme. Potom přidáme porce ryby a utřený česnek, osmažíme, podlijeme drůbežím vývarem, posypeme nasekanou petrželovou natí a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, posypeme strouhaným uzeným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.