Vyhledávání
gratinovaný úhoř
25.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 977× zobrazeno
600 g úhoře
sůl
70 g slanina (uzená)
cibule
paprika
česnek
drůbeží vývar
petrželová nať
4 rajčata
100 g uzený sýr
Úhoře stáhneme z kůže, umyjeme, osolíme a pokrájíme na menší kousky. Prorostlou uzenou slaninu pokrájíme na malé kousky, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na malé nudličky a osmažíme. Potom přidáme porce ryby a utřený česnek, osmažíme, podlijeme drůbežím vývarem, posypeme nasekanou petrželovou natí a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, posypeme strouhaným uzeným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.