Vyhledávání
Bifteky ze sumce s pikantní omáčkou
24.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 781× zobrazeno
sumec, 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lžíce řap. celeru, 2.lž hl. mouky, 1 lžíce oleje,1 dl bílého vína,1citrón, sůl. omáčka:1 kys. smetana, 1lž.maggi, 2 lž. silného rybího bujónu, chilli, pepře a soli
Porce sumce překryjeme plátky slaniny, osolíme a pokapeme citrónem. Dáme do chladu uležet na 2 hodiny.
Poté porce sumce zaprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji do zlatova. Ryby vyjmeme a dáme na nahřáté talíře.
Do výpeku přidáme zbytky pokrájené slaniny, na jemno nasekanou cibuli, celer a osmahneme. Přidáme víno, porce sumce vrátíme zpět a ještě 5 minut pečeme dokřupava.
Na talíři přelijeme pikantní omáčkou.
Podáváme s rýží.