Vyhledávání
sumec dle baštýře Jardy
24.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 830× zobrazeno
Ryba
Sumec 800 g
Slanina 100 g
Máslo 50 g
Smetana 2 dl
Rajčata 4 ks
Paprika 4 ks
Brambory 8 ks
Cibule 1 ks
Mletá paprika
Hladká mouka
Sůl
Šalvěj
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet také cibuli a rajčata, papriky na proužky. Sumce naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a poprášíme jemně paprikou.
Pekáček vymažeme máslem, poklademe kolečky brambor, na ně položíme porce ryby, na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a papriku, posypeme špetkou šalvěje, poklademe lístečky másla a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Před dokončením pečení zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky a dopečeme. Do smetany je možné přidat jednu zakysanou smetanu a maso polité touto zálivkou posypat strouhaným sýrem.