Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby sumec v marinádě

sumec v marinádě

24.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 963× zobrazeno
1 velký filet ze sumce 2 menší 3 drcené zelené pepře šťáva z 1/2 citronu 2 lžičky sardelové pasty něco kopru nasekaného na drobno sůl petrželka nasekaná nadrobno olej máslo sůl

Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout (můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc), tak jsem to udělala.

Marináda: v misce smícháme šťávu z citronu, drcené pepře, sardelovou pastu, kopr, petrželku a mírně zalijeme olejem (ingredience na marinádu můžeme rozmixovat-mixovala jsem).

Po odpočinutí dáme do pekáčku i s marinádou, na rybu dáme pár plátků másla a pod rybu tak 100 ml vody a dáme péct na 30 minut.