Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Karas s pórkem a medem

Karas s pórkem a medem

22.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 384× zobrazeno
Med Mouka hladká Ocet 1 lžíce Olej Ostatní saturejka Ostatní karas, 500 g Pórek 1 ks Sójová omáčka Solamyl 1 lžička Sůl

Očištěného,vy­kuchaného karase osušíme čistou utěrkou.Po obou stranách nařízneme až ke kostem,osolíme a dáme do ledničky odležet cca 2 hodiny.Potom jej poprášíme moukou a opečeme na oleji po obou stranách.Opečené karase odložíme na teplé místo.V použitém oleji osmažíme na proužky nakrájený pórek.K osmaženému pórku přidáme sójovou omáčku,ocet,med a promícháme.Při­lijeme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme saturejkou.Necháme krátce přejít varem.Připravenou omáčkou přelijeme opečené maso.