Vyhledávání
Karas s pórkem a medem
22.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 384× zobrazeno
Med
Mouka hladká
Ocet 1 lžíce
Olej
Ostatní saturejka
Ostatní karas, 500 g
Pórek 1 ks
Sójová omáčka
Solamyl 1 lžička
Sůl
Očištěného,vykuchaného karase osušíme čistou utěrkou.Po obou stranách nařízneme až ke kostem,osolíme a dáme do ledničky odležet cca 2 hodiny.Potom jej poprášíme moukou a opečeme na oleji po obou stranách.Opečené karase odložíme na teplé místo.V použitém oleji osmažíme na proužky nakrájený pórek.K osmaženému pórku přidáme sójovou omáčku,ocet,med a promícháme.Přilijeme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme saturejkou.Necháme krátce přejít varem.Připravenou omáčkou přelijeme opečené maso.