Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby příběnická štika

příběnická štika

15.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 580× zobrazeno
Anglická slanina 100 g Brambory 800 g Cibule 150 g Eidam 45%, 100 g Máslo 60 g Sůl 40 g Šlehačka 31%, 200 g Štika 900 g

Očištěnou a vykuchanou štiku ponecháme v celku,osolíme jí a položíme na pekáč potřený máslem.Poklademe jí plátky slaniny, obložíme kolečky cibule a brambor,která rovněž osolíme.Vše zalijeme šlehačkou a zvolna pečeme asi 45 minut.Hotovou rybu posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 5 minut do teplé trouby.Jakmile se sýr rozpustí,štiku podáváme.