Vyhledávání
štika na pivě
15.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 384× zobrazeno
Cukr krupice 1 špetka
Chléb 50 g
Mandle plátky, 30 g
Máslo 100 g
Mouka hladká podle potřeby
Ostatní pivo, 3 dl
Smetana 1 dl
Sůl podle potřeby
Štika 500 g
Zázvor 1 špetka
Jednotlivé porce štiky zbavené šupin osolíme,lehce obalíme v prosáté hladké mouce,vložíme na máslo s polovinou piva,trochu tlučeného zázvoru a cukru,a podusíme.Porce pak vyjmeme,do zbylé št´ávy přidáme v druhé polovině piva rozmočený chléb a smetanu,směs povaříme,št´ávu prolisujeme hustým cedníkem a podle potřeby přisolíme.Hotovou omáčkou přeléváme dušené ryby a posypeme praženými na plátky nakrájenými mandlemi.