Chytej.cz

štika na pivě

15.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 384× zobrazeno
Cukr krupice 1 špetka Chléb 50 g Mandle plátky, 30 g Máslo 100 g Mouka hladká podle potřeby Ostatní pivo, 3 dl Smetana 1 dl Sůl podle potřeby Štika 500 g Zázvor 1 špetka

Jednotlivé porce štiky zbavené šupin osolíme,lehce obalíme v prosáté hladké mouce,vložíme na máslo s polovinou piva,trochu tlučeného zázvoru a cukru,a podusíme.Porce pak vyjmeme,do zbylé št´ávy přidáme v druhé polovině piva rozmočený chléb a smetanu,směs povaříme,št´ávu prolisujeme hustým cedníkem a podle potřeby přisolíme.Hotovou omáčkou přeléváme dušené ryby a posypeme praženými na plátky nakrájenými mandlemi.