Vyhledávání
kapr na šalvěji
13.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 579× zobrazeno
Cibule středně velká, 1
Kapr středně velký, 1
Máslo 2 lžíce
Olej 1 lžíce
Ostatní kořenová zelenina, 100 g
Sardelová pasta 1 lžíce
Sůl
Šalvěj 2 snítky
Vykuchaného a podélně rozkrojeného kapra omyjeme, dobře osolíme a znovu omyjeme. Porce prošpikujeme lístky šalvěje (případně do kapra vetřeme sušenou šalvěj s trochou soli). Na másle osmažíme nakrájenou cibuli a očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a na ní položíme rozkrojeného kapra tak, aby tvořil velkou placku. Celý povrch kapra potřeme sardelovou pastou, mírně podlijeme vodou, přidáme lžíci oleje a pečeme. Příloha – vařené brambory.