Vyhledávání
pečeně ryby na česneku
13.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 404× zobrazeno
Citron
Česnek 2 stroužky
Kapr porce, 4 ks
Mouka hladká
Olej
Pepř
Petržel
Sůl
Voda
Žloutek 1 ks
Očištěnou rybu osolíme,omočíme v hladké mouce a po obou stranách na oleji opečeme.Zlatavé pečené porce opatrně lopatkou přendáme na nahřátou mísu a necháme na teple.Ve zbylém tuku osmahneme usekaný česnek,petrželku,přidáme trochu mouky a když zrůžoví,zředíme sklenkou vody,rozšleháme a dobře povaříme.Do prochladlé omáčky vmícháme žloutek,zakapeme jí citronem,dobře našleháme a když je zahoustlá,přelijeme jí na rybu.